Na dobry początek dnia – chlebek bananowo-jabłkowy

10 Czer

Cześć,

Dziś coś na poranną nutę – pyszny chlebek banonowo-jabłkowy.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej,
  • 100 g cukru kryształu,
  • 100 g masła (najlepiej wyciągnąć je pół godziny wcześniej z lodówki),
  • 2 jajka,
  • 2 banany,
  • 1 jabłko,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

Making-of:

  • Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą.
  • Masło ucieramy wraz z cukrem na gładką masę. Dodajemy roztrzepane jajka, nie przestając ucierać. Dodajemy rozgniecione banany i starte na tarce jabłko. Dodajemy mąkę.
  • Ciasto przekładamy do formy keksówki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

Smacznego:)

Przepis zaczerpnięty z: http://www.polska-gotuje.pl/

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: