Na włoską nutę: tagliatelle al pesto trapanese

27 Czer

Cześć,

Tym razem coś dla wielbicieli pomidorów i makaronu: tagliatelle al pesto trapanese.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle,
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • pół szklanki migdałów (w płatkach lub krojonych),
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • garść świeżych liści bazylii,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu,
  • tarty parmezan.

Making-of:

  • Makaron gotujemy al dente (około 10 minut).
  • Jednocześnie dokładnie miksujemy pomidorki, czosnek, oliwę, bazylię oraz migdały, doprawiając solą i pieprzem. Aby masa była jednolita, bazylię i migdały można uprzednio bardzo drobno posiekać.
  • Makaron odcedzamy. Wykładamy go na patelnię razem z pesto i chwilę podgrzewamy, cały czas mieszając. Wykładamy na talerz. Posypujemy dużą ilością startego parmezanu.

Przepis zaczerpnięty z: http://www.polska-gotuje.pl/

Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: