Babeczki z mascarpone i borówkami

15 Lip

Cześć,

Dziś babeczki z mascarpone i borówkami o lekkim serowym smaku, idealne na lato.

Składniki:

  • półtora szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki serka mascarpone,
  • pół szklanki cukru kryształu,
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej,
  • 1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia,
  • 1 jajo,
  • 4 łyżki białego wina,
  • 1 szklanka borówek amerykańskich.

Making-of:

  • Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ucieramy na gładką masę masło, serek mascarpone, jajko oraz cukier.
  • Do masy dodajemy wino i powoli wsypujemy mieszankę z mąką cały czas ucierając aż masa będzie jednolita.
  • Dodajemy borówki delikatnie mieszając. Po czym gotową masę nakładamy do foremek posmarowanych tłuszczem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego:)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: