Słodko-kwaśne babeczki z aronią

10 Sier

Cześć,

Dziś postanowiłam skorzystać z aronii. Zaczęło się od babeczek z aronią a skończyło na dżemie aroniowo-jabłkowym z lekką miętową nutką (ten wpis już niedługo). Zapraszam do babeczek: słodkie ciasto, kwaśnawa aronia – ciekawe połączenie w sam raz na deser.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej,
  • 160 g cukru kryształu,
  • 120 g masła,
  • 2 jajka,
  • 0,75 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 5 kropli ekstraktu z wanilii,
  • 2 szklanki aronii.

Making-of:

  • Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ucieramy masło, cukier, jajka, jogurt i ekstrakt. Po otrzymaniu gładkiej masy, powoli dodajemy mąkę delikatnie mieszając.
  • Do masy dodajemy umytą aronię. Gotową masę przekładamy do natłuszczonych foremek. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: