Mięsno-serowa tarta z pomidorkami cherry

23 Sier

Cześć,

Dziś obiadowo: mięsno-serowa tarta z pomidorkami cherry.

Składniki na ciasto:

  • przepis na ciasto znajdziecie tutaj, dodałam tylko odrobinę ziół prowansalskich i oregano.

Pozostałe składniki:

  • garść pomidorków cherry,
  • jeden ser pleśniowy camembert,
  • 10 dag wędliny.

Making-of:

  • Ciasto przyrządzamy według podanego we wcześniejszych wpisach przepisu, który znajdziecie tutaj.
  • Po upieczeniu, na cieście układamy pokrojony w cienkie paski ser pleśniowy. Następnie układamy warstwę szynki. Całość ozdabiamy pomidorkami. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni (aż ser się nieco stopi a szynka lekko przypiecze).

Smacznego:)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: