Dyniowo-marchewkowa zupa z camembertem

22 List

Cześć,

Tym razem w moim nocnym kucharzeniu padło na dyniowo-marchewkową zupę z camembertem – lekką, łagodną, idealną na chłodne wieczory.

Składniki:

  • szklanka purée z dyni (opis poniżej),
  • 1 duża marchewka,
  • kostka bulionu,
  • 1 ser camembert,
  • 1/3 szklanki mleka (użyłam 2%-ego),
  • szczypta oregano,
  • odrobina łuskanych nasion słonecznika.

Making-of:

  • Purée z dyni przygotowujemy według wskazówek.
  • Bulion wraz z pokrojoną w kostkę marchewką gotujemy w około 2-3 szklankach wody aż marchewka zmięknie.
  • Dodajemy purée i mleko. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minuty (co chwilę mieszając by zupa nie przywarła).
  • Zupę ściągamy z kuchenki. Dodajemy serek camembert z odkrojoną uprzednio skórką. Całość miksujemy blenderem. Następnie zupę przelewamy do misek, ozdabiamy szczyptą oregano i dodajemy nasiona słonecznika.

Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: