Lekkie muffinki imbirowe

1 Gru

Cześć,

W końcu ogarnęłam się po krótkich spóźnionych wakacjach. Pora na nowe przepisy, smaki i ciekawostki. Na początek zapraszam na śniadaniowe muffinki imbirowe.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka maślanki,
  • 2 łyżki domowego ekstraktu z wanilii (lub 5 kropel sklepowego olejku waniliowego),
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki łuskanych ziaren słonecznika,
  • 1/2 szklanki cukru kryształu,
  • 100 gram świeżego imbiru,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 jajko.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Making-of:

  • Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem.
  • Imbir obieramy i ucieramy na tarce. Mieszamy go wraz z roztrzepanym jajkiem, maślanką, olejem i ekstraktem. Następnie dodajemy mieszankę z mąką i nasiona słonecznika. Mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy.
  • Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: