Makaron z roszpunką i pomidorkami koktajlowymi

12 Gru

Cześć,

Tym razem makaron w delikatnym i zdrowym wydaniu – danie do zrobienia w około 20 minut. Zapraszam Was na makaron z roszpunką i pomidorkami koktajlowymi.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Składniki (na 1 porcję):

  • 2 garście makaronu penne,
  • 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej (lub parmeńskiej),
  • garść liści roszpunki,
  • około 40 gram serka topionego,
  • 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich (albo po pół łyżeczki majeranku, bazylii i oregano),
  • 5 pomidorków koktajlowych,
  • 1 łyżka domowej pikantnej oliwy (przepis znajdziecie tutaj).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Making-of:

  • Makaron gotujemy al dente. Po czym wylewamy wodę, dodajemy oliwę i serek topiony. Energicznie mieszamy aż serek się rozpuści (uważamy aby serek nie przywarł). Dodajemy zioła i pokrojoną w plastry szynkę.
  • Mieszamy jeszcze około 2 minuty, po czym przekładamy na talerz. Dodajemy liście roszpunki i pokrojone w ćwiartkę pomidorki. Mieszamy i voilà.

Pozdrawiam:)

Reklamy

Komentarze 2 to “Makaron z roszpunką i pomidorkami koktajlowymi”

  1. nalesniki 20 stycznia 2013 @ 22:55 #

    wygląda naprawdę smacznie, jutro spróbuję przyrządzić

    • krakowgotuje 21 stycznia 2013 @ 19:31 #

      polecam, to dobra bomba witaminowa w sam raz w sezonie grypowym 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: